Uppsala universitetIMK Juridiska fakulteten

IMK fortsätter växa med ny forskare från Korea

Press statement, published 2016-03-31

IMK är ett av landets främsta institut inom immaterialrättslig forskning och utbildning. IMK  fortsätter hela tiden att utvecklas och växa. Under 2016 förstärker IMK sitt forskarteam med forskaren Sang Moon Soak från Korea. Han kommer att att jämföra Koreansk och EU-praxis kring skydd av biologiska tillgångar.

- Vi är väldigt glada och stolta över att IMK attraherar utländska forskare. Såväl utländska forskare som utländska studenter är viktiga för IMK:s fortsatta utveckling, säger docent Sanna Wolk, grundare av IMK.

Just frågan om immaterialrättsligt skydd av biologiska tillgångar har ökat i aktualitet. Inte minst i internationella samarbeten. Samtidigt finns numera även en etisk dimension, alltså om och vilka biologiska tillgångar som ska omfattas av immaterialrätten.